Treceți la conținutul principal

Border Collie

  Border Collie este o rasă de câini care face parte din grupul câinilor pastorali, care își are originea în zona de frontieră dintre Scoția și Anglia. Câinii din rasa Border Collie sunt considerați a fi foarte inteligenți și înțelegători și adesea sunt menționați drept cei mai inteligenți dintre toți câinii.

Sunt întotdeauna gata de muncă, atenți, alerți. Se vor atașa foarte mult de stăpânul sau familia din care fac parte, dar în relația cu copiii trebuie supravegheați. Asta pentru că, obișnuiți să țină grupate animalele, vor face la fel și cu copiii, trimițându-i la locul lor imediat ce aceștia vor părăsi poziția pe care stau. Sunt total devotați stăpânului și îl vor urma pe acesta oriunde se va duce. Acești câini sunt hotărâți, entuziaști și curajoși, dar vor deveni apatici dacă mintea nu le va fi mereu ocupată. Rămân reticenți față de străini și nu vor accepta prea ușor contactul fizic cu aceștia.

Un Border Collie are nevoie de peste două ore de exerciții zilnice. Asta pentru a le ține mușchii bine dezvoltați și mintea mereu ocupată.Ideal este ca acest câine să fie crescut la țară, unde au toată libertatea de care au nevoie. În ceea ce privește dresajul, este greu să găsești o rasă de câine mai receptivă decât un Border Collie. Mintea lor este ca un burete, absorbind imediat tot ce le este predat, iar inteligența lor nu este egalată de aproape nici un câine. Pentru cei care apreciază aceste calități, câinele este un dar.

Sunt născuți pentru a avea grijă de turmele de oi, aceasta fiind natura lor, iar dacă nu acesta este scopul de achiziționare al unui pui, atunci va trebui să le dați tot timpul ceva de făcut, cu care să fie ocupați.


Toby







         




Comentarii