Treceți la conținutul principal

Fotografia nocturna

Pentru a face fotografie nocturna de succes, ai nevoie de o camera digitala care sa iti permita sa tii obturatorul deschis pentru multa vreme, intre 3 si 30 de secunde. Vitezele disponibile pentru obturator vor fi date in chip de sir, de exemplu 30 sec. - 1/2,000 sec. O alta caracteristica pe care trebuie sa o ai in vedere pentru camera ta este declansatorul automat, sau, ideal, un dispozitiv de control la distanta. Scopul este acela de a-ti permite sa tii apasat butonul de eliberare al obturatorului fara a a clatina camera sau a provoca vibratii nedorite.
Un accesoriu indispensabil de care ai nevoie este un trepied solid. Atunci cand lasi obturatorul sa stea deschis pentru mai mult timp, camera trebuie sa fie mentinuta in pozitie foarte stabila, altfel, vei avea parte de imagini difuze.  
Pentru cele trei poze de mai sus, am folosit ISO-ul 80, cel mai coborat ISO disponibil pentru cea mai buna calitate a imaginii. Dar daca la o expunere de 3 sec. si un F2.8 (adica, la expunerea maxima posibila in cazul aparatului folosit in cazul de fata), imaginea ar iesi tot prea intunecata? In acest caz, as avea nevoie sa maresc sensibilitatea senzorului de imagine la un ISO mai mare. Ia aminte ca marirea nivelului ISO creste si cantitatea de perturbatii vizibile in imaginile tale.
Asigura-te ca luminozitatea LCD este setata pe Normal, si nu pe Bright (Luminos), pentru o reprezentare mai veridica a imaginii inregistrate.
O apertura buna incepe cu F4.0 sau F5.6 (pentru o mai mare adancime a campului), si ajusteaza viteza obturatorului, ridicandu-i sau coborandu-i nivelul pana cand esti satisfacut de fotografie.


Aici aparatul a fost miscat si rezultatul pozei nu e clara


Poza e clara si nemiscata

Link:http://www.e-learn.ro/tutorial/fotografie/fotografia-nocturna/126/1/178.htm

Comentarii